Städtips för att hålla ordning hemma

Många av oss har upptagna liv. Det är jobb, lämna och hämta på dagis, hinna med aktiviteter, och en massa mer. Kanske du börjar veckan med att ha ett välstädat hem, för att mitt i veckan se det bli mer och mer stökigt och lagom till helgen är det en massa att städa igen, vilket du gör och så börjar det om likadant veckan efter. Det kan vara bra att få in rutiner under veckan, så att du inte samlar på dig en massa att städa helg efter helg. Det kan vara skönt att ha helger fria från flera timmars städning. Du kan läsa en sida med allt om städning så väl som ta del av våra tips nedan.

Sovrummet

Sovrummet kan du ta tag i både morgon och kväll. Redan på morgonen kan du bädda sängen direkt när du kliver upp. Passa på att torka av sängbordet samt göra ordning garderoben. På kvällen kan du se till att alltid hänga tillbaka kläderna, eller lägga dem i tvättkorgen. Ha en sådan för varje person i hemmet. Se även till att starta tvättmaskinen när du kommer hem. 

Badrum

Om du duschar på morgonen, passa på att göra en snabb rengöring av den direkt efter. Ha hängare för alla handdukar samt en tvättkorg även här för smutsiga handdukar. På kvällen kan du ordna bland badrumshyllorna. Samt de fria ytorna. Rengör toaletten medan du ändå borstar tänderna och torka av alla bänkar.

Kök

På morgonen kan du tömma diskkmaskinen under tiden du gör ditt kaffe. Om det finns spill, torka upp det direkt. På eftermiddag/kvällen kan du se till att göra rent direkt efter du lagat mat. Fyll även diskmaskinen och starta den. Torka av bänkskivor och spis varje kväll innan du går och lägger dig. Gör det till en vana att torka mikrovågsugn efter varje användning. 

Vardagsrum

Ha korgar i alla rum och gör en snabb genomgång varje dag. På kvällarna kan du passa på att damma eller torka av under tiden du kollar dina tv-program.

Ser du till att göra lite varje morgon och varje kväll så blir det inte så mycket kvar till helgen!

9 Jul 2020