Tips inför sommarlovet

Sommarlovet ligger bara runt hörnet och då är det ju kul att hitta på saker tillsammans med dina barn. Saker som att bada, käka glass och leka ute med mera, det är ju skoj, men det är ju inte fel att även göra annat. Ett tips är att testa på en vattenlekplats eller naturlekplats, läs mer om det på cadoaqua.se

Att spela spel utomhus är även det en kul grej att göra på sommaren. Köp hem spel som boccia, kubb, krocket med mera, eller gör en egen femkamp.

Fler skoj saker att hitta på

Det är inte fel att göra olika dagsutflykter. Kanske ni har en djurpark nära, eller ett vattenland? Annars kan det vara kul att åka iväg till ställen så som Liseberg, Skara Sommarland, Astrid Lindgrens värld och andra ställen.

Vattenkrig är annars en klassisk sommarlek. Satsa på coola vattenpistoler, vattenballonger, fyll upp hinkar med vatten och kör igång!

Det kan även vara idé att kolla vad er kommun har för sommarlovsaktiviteter. Det brukar gå att läsa på kommunens hemsida om vad de har att erbjuda. 

För regniga dagar

Ibland är det ju så att det blir regn och då är det kanske mindre skoj att hitta på saker ute. Men det finns mycket att göra inne med. Ordna egen bio, baka, pyssla, spela sällskapsspel och annat. Låt gärna barnen vara med och bestämma olika saker. Ni kan skriva dem på en lapp och dra en efter en.

31 May 2022