Jobbsökartips

Om det är så att du är på jakt efter ett jobb, så är det inte fel att få lite tips i hur du gör det på ett bra sätt. Om du däremot är ett företag, som behöver anställda, kolla in Skill U om rekrytering. 

När du ska söka jobb, så se till att söka rätt sorts jobb, alltså tjänster som verkligen passar dig och det du kan. Skriv bra ansökningar till varje och skicka inte ut samma till en massa olika företag. 

Se även till att ditt CV är uppdaterat, så att du kompletterar det så snart det tillkommit en merit.

Att söka jobb

Sök inte bara jobb hos stora kända företag, utan skicka även till mindre företag. Se även till att vara kort och koncis i din ansökan. Den som läser den lägger oftast en mycket kort tid på varje ansökan den får in. Så det är bra att sticka ut i mängden. Se även till så att det inte finns stavfel eller andra grammatiska fel i ansökan, det drar ner intrycket.

Se till att läsa jobbannonsen noggrant och följ de instruktioner som anges av arbetsgivaren. Det kan handla om att arbetsgivaren vill att särskilda handlingar så som betyg, intyg, registerutdrag eller annat skall skickas med i ansökan. Ta även bara med relevanta saker i din ansökan.

Se till att ha ett flertal relevanta referenser samt att du bör ha ett personligt brev där du kan sälja in dig själv. 

Håll ett positivt tonläge i din ansökan. Framhåll dina positiva egenskaper. Tala om vad du skulle tillföra i mervärde till arbetsgivaren.

25 Apr 2022