Skydda ditt hus mot inbrott

Att skydda sin bostad mot inbrott är idag rätt så viktigt. Ett bra knep är att sätta upp övervakningskameror ute, samt även en entrélampa med rörelsevakt. Att hamna mitt i ett ljus från en utelampa är något av det värsta en inbrottstjuv kan tänka sig. Sedan är det bra att även se över alla ingångarna i huset. Det händer ofta att folk lägger en massa pengar på säkerhetsdörrar, men sedan gör misstaget att de glömmer bort fönsterlås eller brytskydd till altandörren, som gör att tjuven enkelt kan bryta upp dessa. 

Larm samt larmettiketter är även det bra att ha. Just att visa att det finns larm gör att tjuven avskräcks. Dock vet inbrottstjuvar att alla som har etiketter inte har larm. Det är bra att ha två larm, ett ordentligt tyst larm och ett enklare larm som inbrottstjuven får för sig går att klippa av, samtidigt som det tysta larmet går. 

Vanligt misstag många gör

Många människor gör ett mycket vanligt misstag. Det är att direkt innanför ytterdörren ha en skål, låda eller nyckelskåp med extranycklar, förrådsnycklar, bilnycklar. Sedan har många även en låda i köket där de förvarar pengar, pass, kontokort och andra ekonomiska handlingar. Även om du då satt upp övervakningskamera, så blir du av med dina prylar. Det bästa är att gömma dina saker på olika platser i huset. En tjuv hinner igen gå igenom allt. 

Sedan är det även viktigt att ta bort saker som ligger synligt i fönstren, annars blir det som ett skyltfönster för tjuven. 

Om du flyttar till nytt hus, byt lås och köp larm och övervakningskamera, det finns på Prylstaden.se

23 Apr 2020