När vet man att det är dags att byta fönster?

Äger man ett hus, så är det ju så att man måste underhålla det på olika sätt. Det är allt från att måla om det, hålla taket rent, göra takbyte och ibland kan det även vara dags för fönsterbyte. Både tabyte och byte av fönster är väl inget som görs särskilt ofta. Men var det länge sedan taket lades eller om fönstren sattes in och sedan inte bytts, så kan det vara läge. Du kan undersöka dem, samt kolla om det är kallras inne. Då kan du vara rätt säker på att det är dags. 

Vad kostar det att byta fönster?

Kostnad att byta fönster, det beror ju helt på! Dels vad för fönster du köper och om du ska montera upp dem själv eller tar in hjälp. Bra och prisvärda fönster får du om du väljer pvc fönster. Det kan vara smart att se till att få hjälp med att byta fönster. Det är ju en del meck med det. Dels ta ut de gamla, dels sätta in de nya på rätt sätt.

Välja funktioner på dina fönster

Fönster kan komma med olika funktioner, som att de är öppningsbara, eller fasta samt att glaset i sig kan vara utformat för att stå emot buller, inbrott eller annat

Det är bra att satsa på energieffektiva fönster för både plånboken och för miljön. Med energieffektiva fönster så är det inte lika mycket värme från huset som läcker ut. Du ska titta efter fönstrets U-värde för att se hur energieffektivt det är. Ju lägre U-värde, desto bättre isolerar fönstret och då sparar det mer energi.

28 Jan 2022