Ledartypen

Jag är ingen klassisk ledartyp, jag är inte bossig och domderande och full av självförtroende. Jag gillar inte att stå inför en massa människor och prata, jag har väl inte det självförtroendet helt enkelt. Men jag är bra på det jag gör; jag är ambitiös och målinriktad - en riktig arbetsmyra. Jag älskar att jobba hårt och nå högt och när man är sådan så får man förr eller senare uppmärksamhet för sina framsteg.

Jag - projektledare?

Jag blev nyligen tillfrågad om att leda ett projekt på jobbet, ett riktigt spännande projekt. Jag tvingade mig själv att tacka ja och sedan förbannade jag mig själv för beslutet säkert hundrafemton gånger. Det är läskigt. Det handlar inte bara om kontakten med alla människor och att man måste fånga deras uppmärksamhet och tillit, det handlar också om resultaten! Tänk om mitt dåliga ledarskap skulle sänka hela projektet - vilken besvikelse för alla. Och för mig själv mest av allt...

Ledarskap är en kompetens

Jag gjorde som vilken normal människa som helst skulle ha gjort - jag började Googla. Det blev snart väldigt intressant och min uppfattning om ledarskap som en magisk, medfödd taland fick snart starkt motstånd. Tydligen handlar ledarskap mer om att vara lyhörd än bossig; mer om att vara flexibel än bestämd och mer om fokus är direkt råstyrka. Att vara en "ledartyp" är en kompetens och något man kan lära sig. 

LP ger projektledarutbildningar i fem olika städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Ronneby Brunn. De är certifierade med IPMA och kurserna spänner över 11 lektionstillfällen på fem månader. Genom att gå en projektledarutbbildning i LP:s regi kan du ändra kursen för hela din karriär. För mig var det ett fantastiskt uppvaknande! 

27 Apr 2016