Hitta ett passande jobb

Att hitta en passande karriär, det är inte alltid det enklaste. Kanske du ska börja plugga och funderar då på till vad, eller så är du mitt i livet där du känner att det är dags att byta jobb. Det kan vara bra att oavsett fundera på vad det är du vill och vad du är bra på. Fundera även på vilket sätt du vill jobba. Ska det vara ett fast jobb, som frilansare eller via ett gig företag? Har du bra kompentenser redan eller måste du studera vidare för att få den karriär du vill ha? 

Förstå vem du är och vad du vill

För att kunna planera din karriär är det bra om du funderar på vem du är, vad du kan, vad du vill göra. Bra saker att fundera på är dina förmågor, intressen och vad som motiverar dig. 

Det är även smart att kika på yrken och arbetsmarknaden som den ser ut idag. Det kan ju finnas  fler yrken och branscher som passar dig än vad du först har tänkt dig. 

Sen är det bra att göra upp en plan för att nå dit du vill och jobba med det du vill jobba med. Det kan vara att du måste plugga en del före eller hitta en plan för hur du kan nå drömjobbet på andra sätt. Att ha ett mål är bra, så att du vet vad du ska sträva mot och sedan bestämma på vilket sätt du ska göra det på. 

21 Dec 2020