Giggare, hur funkar det?

På nätet är det så att du kan hitta olika sajter och olika plattformar där du kan hitta jobb. En del är rena jobbsajter, medan andra är så kallade sajter för dig som vill testa på att gigga som det heter. Man kan även använda en sådan plattform, som gigstep, för att frilansa eller för att få kortare uppdrag på olika sätt. Läs mer här om det. Det som Gigstep har är att de kan ge dig fasta och tidsbestämda uppdrag hos olika företag. Det är ett bra sätt att testa på olika saker i livet så att du kan hitta det du trivs med. Det är även perfekt sätt att få in en fot på ett visst företag med som du kanske vill jobba på. 

Vara frilansare eller gigga?

Att frilansa och gigga kan påminna om varandra. Men att frilansa är kanske lite friare, då du på egen hand eller via gigstep kan göra olika korta jobb. Det går att hoppa in där du vill, när du vill, eller kanske även jobba hemifrån. Om du tar jobb som frilansare via plattformen kan du få hjälp med att fakturera och betala skatt och avgifter. 

Som giggare är det lite annorlunda, då det är en form av anställning per gång kan man säga. Du kan då testa på olika jobb och olika yrken och branscher. Det under längre eller kortare perioder. Ditt CV kan på det viset få lite bredd.  Som giggare kan du ha ditt eget företag eller anställas direkt av i detta fall Gigstep.

15 Feb 2021