Det här med bil...

Jag har länge funderat på att skaffa bil och har sparat lite pengar varje månad för att ha råd om jag skulle bestämma mig för att slå till en dag. Idag har jag tillräckligt för att kunna köpa en, med ett litet lån som hjälp förstås. Men jag velar fortfarande! Det finns så många faktorer att ta hänsyn till och det finns ju såklart några negativa som väger tungt. Jag bor ganska centralt och har god tillgång till effektiv kollektivtrafik så kan man då motivera ett bilköp egentligen? Fast allt är ju relativt och en bil skulle vara behändig varje gång jag ska lämna stan, eller när vädret är riktigt kasst eller jag har väldigt bråttom - för att inte tala om när jag behöver storhandla! Ju mer jag tänker på hur bekvämt det vore att ha bil, desto mer känns det som rätt val. Jag tycker dessutom att det är riktigt roligt att köra bil.

Et tryggt köp

Bilar kostar ju en del, och det är en investering som garanterat INTE betalar av sig. Dessutom skulle jag nog inte köpa en fabriksny bil, även om jag såklart vill att den ska vara hyfsat ny och i riktigt fint skick. Jag har fått upp ögonen för en bilhandlare i Örebro, Jonssons Bil. De har massor av bilar i sin bilhall och flera olika märken, dessutom erbjuder de riktigt bra garabtier även för begagnade bilar. Det bästa av allt är att de är specialiserade på Peugeot som råkar vara den bil jag tycker är snyggast av alla.

Vad tycker du? Har du bil? Hur har du motiverat ditt bilägande? Har du någon erfarenhet av Jonssons Bil eller Peugeotbilar i allmänhet?

 

5 May 2016